Sammenflytning

Det er svært at organisere et nyt bofællesskab. Jobs, børn, penge, transport og hvem kan lide at bo med hvem, er bare de første hurtige overvejelser der tænkes når man taler om at flytte sammen. 

Auning0016.JPG

                                                        På trods af det har mange mennesker de samme drømme. Drømme om børnene der leger sammen, og at arbejdsdage, vedligehold, rengøring, madlavning og børnepasning går fra at være en pligt til en fornøjelse når man gør det sammen med vennerne. Der er fælles rødvinsordning og brede skuldre til at løfte livets elendige og fantastiske sider og en forøgelse af livskvaliteten.

Auning0020.JPG

                                                Boformen er også en vigtig faktor. For på trods af kærligheden til hinanden, elsker vi også os selv. Privatlivet skal leves lige så meget som fællesskabet, derfor er bygningens rammer lige så vigtige som hvem der skal bo der og hvor man skal bo. 

                  Forventningsafstemning er et afgørende fundament for at skabe handling. At vi ved hvordan vi gerne vil leve vores liv, og at vi ved hvilke muligheder vi har for at påvirke hinanden. Mulighederne er mange og kompleksiteten kan hurtig blive høj.

Auning0022.JPG

                                                              Derfor vil vi udvikle et værktøj der kan forventningsafstemme vores private ønsker og fælles drømme, et værktøj der stiller skarpt på en fremtid sammen, eller hver for sig.

                        Konkret er værktøjet en interaktiv digital undersøgelse. Hvis du drømmer om et bofællesskab med dine venner kan du oprette en gruppe, hvis du leder efter et bofællesskab kan du søge blandt eksisterende grupper, og i sidste ende møde dét match der bliver grundstenen til et stærkt bofællesskab. Løbende bliver resultaterne for undersøgelsen delt I gruppen ♻️, og når alle har svaret kan I se på hvilke parametre i er enige om og hvor I adskiller jer. 

Fælles

Privat

Værdier

Principper

Bygningskultur

Kapacitet

Fællesarealer

Privatarealer

Økonomi

Hvem 

Hvor

Hvad

Boholm Ringsted

Oprettet af: 

Jens Peder Engholm

83 %

5 %

Økohjem Brande

 

Oprettet af:

Louise Jurgensen

97 %

100 %

Kollektivet

Odense C

 

Oprettet af:

Silvia Markussen

12 %

5 %

Værktøjet har tilkoblet finansielle beregnere fra Merkur Bank, der giver en indikation af hvad den respektive person kan låne til andele af bofælleskabet eller hvor høj en leje den respektive person kan betale. Yderligere er der en pendlerberegner fra Google Maps der viser rejsetider til og fra arbejde, en funktion der giver et indblik i geografisk attraktive lokationer for bofællesskabet. 

                                                      Drømmen er, at værktøjet er medskaber af en række bofællesskaber hvor forventninger og værdier går hånd i hånd 🤝 og skaber bedre land og bymiljøer. Herudover leverer de 

enkelte grupper data om danskernes samlede forventninger til bofællesskaber, som kan danne grundlag for en mere kvalificeret udvikling fremover.

1 %

Bofællesskab

Naboskab

Kollektiv

Lejlighed

43 %

98 %

11 %

Hele Landet - Sociale Arkitekter håber at udvikle værktøjet i samarbejde med en boligforening eller en investor forventligt i etpartnerskab med dygtige ejendomsmæglere,der tror på den sociale sammensætning, som et succeskriterie for gode boliger og fællesskaber. Lad det ikke bare blive ved snakken. 

Niels Ove Kildahl

 

Partner i Hele Landet 

+45 22 93 33 37

niels@helelandet.dk

Heidi

Lyng

Partner i Hele Landet 

+45 29 26 50 79

heidi@helelandet.dk

Sille Askefrø

Bjørn

Partner i Hele Landet 

+45 29 34 22 34

sille@helelandet.dk